Impulsem amb la campanya “Compra al Raval, fem barri!”


La campanya “Compra al Raval, fem barri!” s’intensifica


Durant el mes de novembre s’han engegat o realitzat 4 activitats significatives en la promoció del comerç de barri:

»      S’ha fet arribar a cadascuna de les 17.000 llars del Raval un imant per a la nevera amb el lema “Compra al Raval, fem barri!”. Els imants a més promocionen el web www.barcelona.cat/ravalcomercial, on els veïns i veïnes ja poden trobar informació de més de 800 establiments.

»      S’ha engegat la Xarxa d’Entitats Amigues del Comerç de Barri. S’ha contactat amb una quinzena d’entitats que difondran entre els seus amics, clients, socis, usuaris i treballadors el web de comerços. Formaran així part d’una xarxa que vol promoure el valor cohesionador de barri i vida comunitària que té el comerç. El llistat es podrà consultar al web www.barcelona.cat/ravalcomercial

»      S’ha encarregat a una entitat d’inserció sòciolaboral del barri, el Taller Ocupacional Sant Jordi la producció de moneders amb el lema “Treballo al barri, compro al barri”, amb els quals s’obsequiarà a treballadors del Raval a partir del mes de desembre.

»      Durant el cercavila de Raval(s), dos animadors van repartir un miler de flyers de promoció del comerç de barri entre els assistents.


El nou web de promoció del comerç del Raval és on line amb nous dissenys i funcionalitats des de finals del mes de juliol. Reuneix informació de més de 800 establiments en 3 idiomes i està adaptat per a mòbils i tauletes.

Aquesta xifra es va incrementant a mesura que els establiments sol·liciten l’alta via web o que la dinamitzadora o dinamitzador del web els visita per obtenir la informació i l’autorització necessària.

El web destaca especialment els comerços que estan associats a les associacions de comerciants de l’Eix Comercial del Raval. En endavant, es destacaran també altres qüestions com les implicacions dels comerços en projectes socials, ambientals o comunitaris.


El web de comerços del Raval i la campanya de promoció del comerç del barri que l’acompanya són un projecte promogut per Barcelona Activa i Districte de Ciutat Vella, en el marc del Pla de Barris Raval Sud i amb el suport del Projecte Treball als Barris i del Pla de xoc 2015 per revitalitzar el comerç de proximitat de l’Ajuntament de Barcelona. És a més un projecte realitzat en col·laboració amb l’Eix Comercial del Raval.